Ayine.nl

Stage of afstuderen in Ghana, iets voor jou?

 

Loop je al een tijdje met het idee om na je studie voor langere tijd in Afrika te gaan werken of ben je erg benieuwd naar de manier waarop jouw ‘collega’s’ in Afrika werken? Waarom kom jij je stage of afstuderen dan niet in Ghana doen?

 

Stage/ afstuderen in het buitenland

Je stage-/ afstudeerperiode is een belangrijke en leerzame periode. Dit doen in het buitenland geeft een extra dimensie aan die periode. Zeker als dat in een land gebeurt waar je grote cultuurverschillen ten opzichte van Nederland tegenkomt, zoals in Ghana. Het is dus belangrijk dat je van jezelf weet of  je zoiets aan kunt. Als je zelfstandig kunt werken en onbevangen met mensen om kunt gaan, dan ga je in Ghana een hele leuke, interessante tijd tegemoet!

 

Wat kun je van ons verwachten?

Aankomst in Accra

Om je niet gelijk in het diepe te gooien, word je in Accra van het vliegveld opgehaald en naar een guesthouse gebracht. De volgende dag (in overleg) word je op de bus of het vliegtuig naar Tamale gezet.

 

Aankomst in Tamale

Je wordt van het busstation of vliegveld opgehaald en naar je woonruimte gebracht. De volgende dag volgt er een twee-daagse introductie waarbij je ook kennis gaat maken op je werkplek (afhankelijk van de dag van aankomst).

 

Stage-/ afstudeerplaats

De stage- en afstudeerplaatsen bevinden zich over het algemeen in en rondom Tamale. Er wordt in overleg met jou, je school en je werkplek een opdracht bedacht, die zo goed mogelijk aansluit bij de eisen van jouw school en de verwachtingen van de werkplek. Wij houden tijdens je verblijf contact met de begeleider van jouw school.

 

Woonruimte

De woonruimte zal over het algemeen bestaan uit 1 kamer met een bed, ventilator, tafel en stoel. De douche en toilet worden gedeeld met huisgenoten. De douche kan stromend water hebben of je moet met een emmer aan de slag (doen wij zelf ook, is heerlijk). 

In principe gaan wij ervan uit dat je niet zelf wilt koken, dus ontbijt en (Ghanees) avondeten zijn bij het weekbedrag inbegrepen.

 

De kosten

  • Opvang in Accra (ophalen van vliegveld, 1 overnachting, ontbijt & avondeten, regelen bus/vliegticket en telefoonchip en wegbrengen naar bus/vliegtuig), € 40,-
  • Busticket naar Tamale, ± € 18,- 

     of vliegticket, enkele reis, ± € 85,-

  • Kosten per week, (ontbijt en avondeten, huur kamer en begeleiding), € 55,- 
  • Aanmeldingskosten (regelen stageplaats en woonruimte, ophalen in Tamale, introductie en administratiekosten), € 120,-                                                                                                       

 

Geïnteresseerd?

Zie je het wel zitten om naar Ghana te komen? Sttuur ons dan een mailtje (Ayinemail@gmail.com) met een kleine beschrijving van het soort stage-/ afstudeerplaats dat je zoekt zodat we een passende plek voor je kunnen vinden of geef aan welke werkplek je wel ziet zitten . Hoe eerder je reageert, hoe groter de kans dat dat lukt!

Na het eerste contact, krijg je nog wat aanvullende vragen en een testje gemaild waarna we graag via Skype kennis met je maken. Na dit gesprek kan de aanmelding definitief worden gemaakt en zal je informatie ontvangen om je te helpen bij je voorbereidingen. Natuurlijk kan je ons ook altijd mailen mocht de informatie niet voldoende zijn!

 

 

 

 

 

 

  1 Eenvoudige kamer met ventilator

Maak een Gratis Website met JouwWeb